Beste Pardaf, PNV, Gimme en volley-fan,

 

Het seizoen 2018 – 2019 staat aan de deur te kloppen. Misschien moeten we ook zeggen, het 1e jaar sinds mensenheugenis dat dit voorwoord door iemand anders dan ons aller Jules De Maeyer geschreven wordt....een mijlpaal met andere woorden. Na 45 (!!!) jaar is vorig jaar de fakkel doorgegeven.

 

Dit seizoen starten we eigenlijk met best wel wat ambities. We hebben ons in heel wat ploegen versterkt, we scoorden vorig jaar al sterk in heel wat senioren competities en ook verschillende jeugdploegen deden het vorig jaar echt zeer goed. Proficiat aan al die ploegen. Waar ligt onze ambitie nu voor het nieuwe seizoen?

Allereerst willen we met onze jeugdploegen opnieuw (en massaal) weer aanwezig zijn op de bekerfinales. Dat is zeker een graadmeter van het niveau van onze ploegen. Dat betekent dat we ook dit jaar weer sterk zullen investeren in jeugd en de trainers.

Ten tweede willen we ook met een aantal seniorenploegen echt wel uitpakken. De D1P pakten vorig jaar net naast de titel, maar zijn er klaar voor dit seizoen. Ook D2P zal met een sterk team kunnen uitpakken en misschien verrassen. H1D speelt al jaren top 5, misschien kunnen die dit seizoen mits goeie focus eens stunten? We hebben bovendien een stijger bij de heren provinciale met een mix van sterke jeugd en sterke ervaring. Onze wil om met goed opgeleide jeugd snel in seniorenreeksen te spelen werpt zijn vruchten af.

Ten derde willen we ook met onze Liga B-ploeg uitpakken, immers met een volwaardige en voltallige ploeg kunnen we top 5 zeker ambiëren. Ook die ambitie moeten we uitspreken.

 

Een ander thema dat ik zeker wil aansnijden is de werking van onze club. Één van mijn werkpunten is om van deze club echt een groep, een team, een familie te maken met als basiskenmerk: respect. Een club zoals de onze komt niet vanzelf en werkt ook niet zonder drijvende krachten. Dat vraagt veel werk en inzet van nogal wat mensen die dag in dag uit, week in week uit niet alleen hun beste beentje voorzetten, maar echt opofferingen doen om hun “taak” uit te voeren. Dank aan al die mensen die het plein klaar zetten en afruimen iedere zondag, de mensen die achter het blad zitten, de mensen die mee de organisatie van alle evenementen doen, de mensen die de boterhammen smeren, de mensen achter de toog, de trainers, de mensen die zich bezig houden met de kledijpuzzel, de ploegverantwoordelijken, het bestuur, de mensen die de wedstrijden fluiten, de kalendersamenstellers, ....kortom iedereen die zijn/haar steentje bijdraagt aan het bestaan van onze club.

 

Ik wil dan ook afsluiten om iedereen op te roepen om onze club te steunen en respect te tonen voor alles en iedereen die ik in dit voorwoord heb vernoemd. Dat kan zich uiten in aanwezigheid op de wedstrijden en te supporteren, maar ook aanwezigheid op onze evenementen en de verkoopacties die we geregeld doen te ondersteunen. Uiteraard zijn wij als bestuursteam beschikbaar voor vragen, suggesties en ideeën, net zoals de trainers dit zijn en onze sportieve cel.

 

Graag wens ik jullie allemaal een sportief gezond en succesvole seizoen 2018 – 2019 !

‚Äč

Kris Smet