top of page

De geschiedenis van VC Gimme waasland.

 

VC Gimme waasland is een volleybalclub in Bazel en Nieuwkerken-Waas. Onze hoogst spelende ploeg komt uit op het 4e hoogste niveau in België, nl. "Heren Nationale 3". Sinds 2009 is PNV Waasland van hoofdsponser en naam veranderd. Het is nu beter bekend als 

 

VC Gimme Waasland

 

De club is ontstaan uit een fusie van de verenigingen Pardaf (Kruibeke) en Nivoc (Nieuwkerken) die elk in 1972 het levenslicht zagen.

Het eerste team kwalificeerde zich in het seizoen 2008-2009 voor Europees volleybal. Hun 5e plaats gaf hen door de Europese schorsing van Averbode recht op een ticket voor de CEV-cup. In normale omstandigheden kregen ze voor de 5e plaats een ticket voor de Challenge Cup. In 2010 degradeerde de ploeg naar de Liga B, maar veroverde na 1 seizoen terug zijn plaats in de Liga A.

Vroeger organiseerde de club samen met Walivol de manche van de Belgian Beachvolley tour in Sint-Niklaas. Nu wordt deze manche georganiseerd door Sini-beach vzw.

Aangezien de jeugd de toekomst is zetten we als club volop in op onze jeugdwerking. Met behulp van het Jeugdsportfonds wordt onze werking geanalyseerd en komen onze sterke punten en werkpuntjes boven water. We trachten als club met de middelen die we hebben hier op in te spelen en onze jeugdwerking verder uit te bouwen!


VC Gimme Waasland 2022.jpg
bottom of page