top of page

Volleybal Liga B (m) Gimme Waasland A

 

Jeroen De Beleyr

 

bijzonder tevreden

na sterke prestatie

van het voorbije weekend

“Beste match van seizoen”

12/04/2018 om 02:55 door Dirk Van Bruysel

Jeroen De Beleyr: “Misschien kunnen we nog

een plaatsje opschuiven in het klassement.” Foto: ERIC NOENS

Gimme Waasland bleek zondagnamiddag te sterk voor Marke-Webis. De West-Vlamingen staan nochtans op de vijfde plaats en zijn, in tegenstelling tot de mannen van Alain Thielen, aan een bijzonder regelmatig seizoen bezig.

“We speelden zowat onze beste wedstrijd van het seizoen”, zegt spelverdeler Jeroen De Beleyr. “Na enkele zwakke weken was dit nog eens een wedstrijd die ons seizoen wat kleur gaf. Als we de wedstrijd even doorlichten, dan stellen we vast dat we een bijzonder volwassen wedstrijd speelden. Op het eind van een gelijkopgaande eerste set trokken we aan het langste eind. In de tweede set hadden we geen antwoord op de zware opslagen van Marke-Webis. We keken al meteen tegen een achterstand van vijf punten aan en konden de opgelopen averij niet meer ongedaan maken. In de derde en vierde set namen we evenwel opnieuw de touwtjes in handen. De West-Vlamingen hadden geen antwoord op ons gevarieerd volleybal. Zowat iedereen droeg zijn steentje bij. Niet in het minst Jente De Keyser, die er voor het eerst sinds lang weer bij was. Ook in de vierde set leken we op een ruime overwinning af te stevenen, maar op het eind pruttelde Webis nog even tegen. Ze konden opnieuw wat dichterbij sluipen en finaal ook de schade beperken.”

“Ondanks deze overwinning blijven we op de elfde plaats geparkeerd. De kans dat we daar nog wegraken en nog naar de tiende plaats opschuiven, bestaat wel nog. Op de slotdag van de competitie krijgen we immers Nijvel in eigen Dulpop over de vloer. Dan moeten we winnen.”

“Zeker en vast”, haakt libero Nico Janssens in. “Op 22 april nemen naast mijzelf ook spelverdeler Jeroen De Beleyr en Christophe Brunelle afscheid van het competitievolleybal. Het afscheid na een toch wel lange en mooie carrière, met de Liga A als hoogtepunt.”

“Ik hoop dat onze supporters nog eens in groten getale komen kijken. Het zou leuk zijn om eens wat meer supporters over de vloer te krijgen dan de voorbije maanden. Wij zorgen na de match tegen Nijvel alvast voor de nodige pintjes”, zo belooft hij ten stelligste.

1ste divisie mannen Gimme Waasland B - Passeur Jeroen Muyldermans en Waasland B te gehandicapt tegen topfavoriet Oudenaarde

“Derde plek toch ons doel”

15/02/2018 om 02:55 door Dirk Van Bruysel

 

 

 

 

 

 

 

 

​​Oudenaarde - Waasland B: Jeroen Muyldermans en Arne De Keyser pareren een smash van Nieuwlandt. Foto: Hendrik De Rycke

Gimme Waasland B moest fel gehavend op bezoek bij leider en titelkandidaat Oudenaarde. De thuisploeg toonde zich de betere ploeg, maar zag de bezoekers in de eerste sets wel telkens terugvechten. Ook in de derde set kwam Oudenaarde goed weg. Jeroen Muyldermans en maats hoeven dus niet te blozen.

“Die derde set hadden we moeten pakken”, meent hij. “We hadden een riante voorsprong, maar gaven deze finaal nog uit handen. Jammer, want we hadden minstens één set en zelfs puntenwinst verdiend.”

“Anderzijds ben ik niet te groot om toe te geven dat Ename zaterdag de beste ploeg was. Tegen teams zoals Vamos en Ename Oudenaarde moeten we top zijn om iets te halen. Dat was zaterdag niet het geval. Deels door de omstandigheden. Hans Opgenhaffen is nog steeds uit met een enkelblessure. Hij werd in de aanval vervangen door onze tweede spelverdeler Arne De Keyser. Stijn De Brabander was de voorbije week op skivakantie en keerde luttele uren voor de wedstrijd terug. Het viel echter op dat hij stikkapot zat. Tomas Dhoey van zijn kant was nog steeds op reis, ook hij was er dus niet bij. Bovendien viel ik in de tweede set uit, waardoor Arne de pas moest overnemen en Elias Heenen uit onze ploeg van tweede provinciale als middenman fungeerde. Tegen een topper zoals Oudenaarde is dat van het goede te veel.”

“Het zijn hoe dan ook niet deze wedstrijden die we moeten winnen. Ename is de beste ploeg in de reeks. Wij strijden voor de derde plek. Vamos en Ename gaan de top twee bevolken en zullen strijden om een plaatsje in eerste nationale. Als wij op de derde plaats beslag kunnen leggen, eindigen we zelfs een plaatsje hoger dan vorig seizoen.”

“Realistisch, want die stek hebben we nog altijd zelf in handen. We moeten het nummer drie Brugge nog in De Dulpop ontvangen. Verder staan er nog confrontaties met onder meer Moorslede en Aalter op de rol. Ook daar moeten we iets oogsten. Ik vind het sowieso sterk dat we na een wisselvallig seizoen nog altijd kunnen mikken op die klassering.”

VolleybalGimm-e Waasland Kruibeke - Jules De Maeyer is 45 jaar bestuurslid

“Respect, daar draait het om”

03/01/2018 om 02:55 door Ivan Vanhove

 

Kruibeke / Bazel -

Omdat Jules De Maeyer (68), voorzitter van Gimm-e Waasland,

de fakkel doorgaf aan Kris Smet, werd hij op 10 november

gehuldigd in sporthal Dulpop. Ruim 500 mensen woonden

dat feest bij. “Dat heeft me hard aangegrepen”, bevestigt hij.

Jules De Maeyer

Ik wil niet als een kloek op haar nest blijven zitten

 

 

​​​​​​

Jules De Maeyer: “Ik ben geen voorzitter meer, maar blijf bij de club bijna hetzelfde doen.” Foto: Eric Noens

​​

De Juul stond aan de wieg van Pardaf Kruibeke, was de eerste secretaris en is al 45 jaar bestuurslid van die club.

“Met de Olympische Spelen van 1972 in München kreeg het volleybal een boost. Toen was er onder nagenoeg elke kerktoren ook een volleybalclub. Pardaf werd eveneens in dat jaar opgericht en is Kruibeeks voor de koffiesmaakmaker cichorei. Die intussen zeer bekende roepnaam werd destijds gesuggereerd door een cafébazin”, zo herinnert Jules De Maeyer zich.

“Pardaf groeide uit tot een jeugdvereniging en die sfeer bleef heel lang in de club hangen. Respect, verdraagzaamheid en andere waarden probeerde ik steeds hoog in het vaandel te voeren. Omdat ik ervoer dat ik nuttiger was naast dan op het terrein, hield ik het volleyballen al na drie jaar voor bekeken. Na achtereenvolgens Ernest Firlefijn en Kamiel Boons werd ik de derde voorzitter van Pardaf. Onder meer door een zeer uitgebreide jeugdwerking, die onder impuls van wijlen Walter Remon werd opgericht, was onze club toonaangevend in het Waasland. Dat dankten we onder meer aan de inzet van Kato Snauwaert en Julien Van de Vyver voor onze eigen volleybalschool”, stelt De Maeyer.

De Topsportschool van Volley Vlaanderen ligt hem niet na aan het hart. “Die school zuigt de clubs leeg en laat ze wezenloos achter. Ook het Bosman-arrest van 1995 is een ramp voor de clubs. Sindsdien ontvangen we geen opleidingsvergoeding meer en onbezoldigde vrijwilligers vind je nog nauwelijks. Hoewel de uitbating van ons café Den Dulpop een aardige cent oplevert, zijn we te veel afhankelijk van subsidies. Ook na de fusie met Nieuwkerken tot PNV Waasland was het harken om alles financieel rond te krijgen. Toch konden we doorstoten naar de Liga A en speelden we zelfs eenmaal Europees. Van de Vyver, Sam Cornelis en Josip Josipovic waren de trainers in die glorieperiode.”

De jongste jaren heet onze club Gimm-e Waasland. “Gimm-e is het sponsorende communicatiebedrijf van mijn zoon Jo. Ik ben geen voorzitter meer, maar blijf bij de club bijna hetzelfde doen. Het budget is ondertussen niet meer mijn bevoegdheid, geleidelijk aan zal ik alles afgeven. Ik wil immers niet als een kloek op haar nest blijven zitten.”

VolleybalTrofee Walraeve:

Gimme Waasland B - Victor De Belder en Gimme B slagen er niet in om Oudenaarde voetje te lichten

“Ambities wat bijschaven”

Het Nieuwsblad 30/11/2017 om 02:55 door Dirk Van Bruysel

​​

Waasland B - Oudenaarde: Victor De Belder en Stijn De Brabander tonen zich bijzonder geconcentreerd. Foto: ERIC NOENS

Geen halve finale in de Trofee Walraeve voor Gimme Waasland B. De mannen van Steve Roelandt werden zaterdag kansloos uitgeschakeld door Oudenaarde. Enkele weken geleden bleek Oudenaarde ook in de competitie ook al te sterk voor Gimme B.

“We lagen nochtans gebrand op revanche”, zegt middenman Victor De Belder. “In de competitie hadden we vrij nipt de duimen moeten leggen. Toen voelden we dat, als iedereen top is, we een ploeg zoals Oudenaarde wel degelijk de baas kunnen.”

“Maar dan moet iedereen ook echt op niveau zijn en dat was zaterdag niet het geval. Oudenaarde is een ploeg die fysiek enorm sterk is. Die ploeg beschikt over twee receptie-hoekspelers en een opposite die stuk voor stuk over enorm veel power beschikken. Aan het net moeten we niet willen concurreren met hen op het gebied van kracht en fysiek. Dat we hen geen strobreed in de weg konden leggen, ligt evenwel puur aan onszelf. We waren net niet top genoeg om hen te kloppen.”

“Jammer, want we hadden graag de finale van de Trofee Walraeve gespeeld. Dat was alleszins het doel van de spelers. In de competitie zullen we wellicht vrede moeten nemen met een plaatsje in de top vier, maar in de beker konden we ver geraken.”

“Dit seizoen hebben we het inderdaad vrij moeilijk om een constante in onze prestaties te brengen. Op onze goede momenten kunnen we iedereen aan, kunnen we het iedereen aardig lastig maken. Wanneer iemand een keertje iets minder is, hebben we het tegen de mindere ploegen wel al eens lastig. Daarom ook dat we onze ambities voor deze competitie wat moeten bijschaven. De eerste of tweede plaats zal wellicht naar Vamos of Oudenaarde gaan. Achter die twee ligt alles enorm dicht bij elkaar. Ik hoop de derde plaats te kunnen grijpen. Nu goed, laat ons stellen dat we ook met de vierde stek kunnen leven.”

“Waarom ik de voorbije zomer Beveren ruilde voor Gimme B? Omdat ik een stap omhoog wilde zetten. Ik heb al heel wat bijgeleerd. Er wordt een niveau hoger getraind en ook mijn fysieke paraatheid is hoger dan bij Beveren”, besluit de student Bachelor Textieltechnologie.

Volleybal Liga B mannen

Gimme Waasland - Jente De Keyser en Gimme Waasland laten tegen Kapellen derde overwinning noteren

“Niet naar onder kijken”

 

Het Nieuwsblad 23/11/2017 door Dirk Van Bruysel

Kruibeke -

 

 

 

 

 

 

                                       Gimme Waasland - Kapellen: Jente De Keyser (16) haalt zwaar uit. Foto: ERIC NOENS

 

In de thuiswedstrijd tegen Kapellen knoopte Gimme Waasland opnieuw aan met winst. De derde overwinning voor het team van Alain Thielen, dat daardoor even uit de degradatiezone wegsluipt.

“We kijken niet naar onder”, zegt Jente De Keyser. “Dat we de voorbije weken het onderspit moesten delven tegen ploegen zoals Lendelede, Achel en Puurs, lijkt me logisch. Dat zijn nu eenmaal de ploegen met het grootste budget en een dito potentieel. Tegen Genk en Zoersel moet ik erkennen dat er meer inzat. Tegen Gent verloren we in vijf sets, maar het had anders gekund. Enige echte uitschuiver was de match tegen Zoersel. Daar was het niet goed.”

“Dat we tegen Kapellen de drie punten konden thuis houden, is een opsteker. Anderzijds moeten we toegeven dat ons niveau niet echt hoogstaand was. Zowel Kapellen als wijzelf rommelden er maar op los. Het verschil zat hem echter in de opslagdruk. Bij ons lag die beduidend hoger. Behalve in de tweede set dan, maar daarin moesten we zwoegen op de deelwinst te grijpen. Kort samengevat: we speelden niet super maar toch voldoende goed om te winnen.”

“Dat het dit seizoen allemaal net iets minder is dan vorig jaar, toen we de vierde plaats grepen, wil ik grif toegeven. Toen hadden we snel het vertrouwen omdat we met de zwakkere ploegen aan de competitie begonnen. Nu was onze start zwaarder. Daarnaast mogen we niet vergeten dat we Pieter-Jan Bormans kwijt zijn. Zonder hem is ons blok verzwakt. Daarnaast wierp ook de blessure van Dries Heyrman roet in het eten. Hierdoor kwamen we met een smallere kern aan de start van de competitie. Kenneth Van Goethem van zijn kant sukkelt wat met de knie, maar speelt wel wekelijks zijn match. Ikzelf speel nu als basisspeler op de positie van Bormans, maar ook ik ondervind hinder van een schouderblessure. Gelukkig is Adolphe Mutoli er onlangs nog bijgekomen. Hij toonde zich al een goede stand-in. Hopelijk is iedereen volgend weekend voldoende fit om de Topsportschool te bekampen.”

Gazet Van Antwerpen

KRUIBEKE

 

Met een groot feest in sporthal De Dulpop werd na 45 jaar afscheid genomen van Gimme Volley-voorzitter Jules De Mayer.

Jules stond mee aan de wieg van het toenmalige Pardaf en deed de club uitgroeien tot een van de grootste sportclubs van de gemeente, die op een bepaald moment zelfs op internationaal niveau speelde. Op het afscheidsfeest werd teruggeblikt op de ­geschiedenis van de club aan de hand van foto’s en filmpjes. Enkele huidige en ex-internationals, waaronder Sam Deroo en Ilka Vande Vyver, bedankten Jules voor zijn inzet, samen met de meer dan vijfhonderd aanwezigen.

“Ik blijf voorlopig nog wel actief binnen de club”, laat Jules weten. “Ik blijf bestuurslid en zal ook nog enkele wedstrijden commentaar geven op mijn gekende enthou­siaste manier. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn opvolger Kris Smet het uitstekend zal doen als voorzitter, maar voor mij is het na 45 jaar welletjes geweest.” (mgb)

Gazet Van Antwerpen

DIRK VAN BRUYSEL – Christ’l Van Vaerenbergh.

 

VOLLEYBAL GIMME WAASLAND VOORZITTER JULES DE MAEYER GEEFT NA 45 JAAR DE FAKKEL DOOR AAN KRIS SMET

“Gimme is in goede handen”

 

Het voorbije weekend was het welgeteld 45 jaar geleden dat het volleybal in Kruibeke boven de doopvont werd gehouden. Pardaf Kruibeke was geboren. Vijfenveertig jaar en enkele naamswijzigingen later besloot voorzitter Jules De Maeyer zijn functie over te dragen.

Op 11 november 1992 vierde Kruibeke de geboorte van een eigen volleybalclub: “Pardaf”. Dit weekend, exact 45 jaar later, nam oprichter Jules de Maeyer afscheid als voorzitter. In die 45 jaar zag hij Pardaf evolueren tot PNV (fusie met Nieuwkerken) en tot Gimme Waasland. Om Jules in de bloemetjes te zetten en uit te wuiven had “Team Jules Pardaf 45” een verrassingsavond georganiseerd. Meer dan 500 genodigden gingen in op de uitnodiging: (ex-)bestuursleden, (ex-)trainers en coaches, (ex-)spelers en speelsters en (ex-)sympathisanten. Het werd een blij weerzien.

“Ik werd er zowaar stil van”

“Dit was een onvergetelijke avond”, liet een emotionele Jules De Maeyer optekenen. “Ik had anderhalf jaar geleden gezegd dat ik mijn functie ter beschikking wilde stellen maar dat het op zo’n manier zou gaan, had ik nooit gedacht. Het begon al in de vooravond, wanneer ik geblinddoekt naar de Dulpop werd gevoerd. Eens ik daar, langs de achteringang, werd binnengeleid en mijn blinddoek mocht afdoen, zag ik maar liefst 520 genodigden staan. Ik werd er zowaar stil van. Jongens, dat was verschieten voor deze “oude” man.”

“Hoogtepunten van de avond waren ongetwijfeld de videoboodschappen van twee Yellow Tigers, Laura Heyrman en Ilka Van De Vyver, en van sterkhouder van de Red Dragons, Sam Deroo, waarin zij hun respect uitspraken voor de club en zijn voorzitter: hun carrière startte ooit bij PNV.”

“Veel vertrouwen”

“Wat mijn hoogtepunt bij de club was? Er waren er verschillende. De promotie naar Liga A, de knappe bekerparcoursen, ... Te veel om op te noemen. Zelfs de nostalgie heeft altijd wel iets gehad. Zo zijn we niet vergeten dat we gestart zijn in een klein zaaltje in de school in Kruibeke. Andere mijlpalen in de 45-jarige geschiedenis van de club waren ongetwijfeld de fusie met Nivok, waardoor we PNV Waasland gingen heten. Later werd dat Gimme Waasland, al is dat laatste alleen voor het sportieve. De vzw heet nog altijd PNV Waasland.”

“Of ik niet in een zwart gat ga vallen? Zeker niet. Ik blijf nog altijd bestuurslid en blijf ook de manager van het café van De Dulpop. Maar inderdaad, de boog zal wat minder gespannen staan.”

“Trouwens, in het begin van Pardaf was ik gedurende vijftien jaar secretaris. Nadien dertig jaar voorzitter. Nu zet ik dus opnieuw een stap achteruit en geef, met veel vertrouwen, de fakkel door aan Kris Smet, de huidige schepen van Financiën van Kruibeke. Hij zal dat ongetwijfeld ook goed doen. Of hij dezelfde koers gaat varen? Iedereen heeft zo zijn punten en wellicht zullen de accenten wel iets verschuiven. Maar dat PNV en Gimme in goede handen zijn, daar kan je van op aan.”

Volleybal- 1ste provinciale (v)Gimme Waasland - Panda's Lokeren
Ongeslagen leiders staan zaterdagavond tegenover elkaar

Waasland en Lokeren
verrassen positief

10/11/2017 om 02:55 door Dirk Van Bruysel,

 

Sophie Van Nimmen is er na een blindedarmoperatie niet bij tegen Lokeren.

Foto: eric noens

 

Kruibeke / Lokeren -

In De Dulpop staan zaterdag met Gimme Waasland en Panda's Lokeren de tenoren uit eerste provinciale tegenover elkaar. Hoewel beide teams vijftien punten tellen, zijn de vrouwen van Gimme Waasland als enige ongeslagen.

“Maar wat betekent dat?” vraagt Sophie Van Nimmen zich af. “Voor de competitie hoopten we op een plaatsje bij de beste vijf, maar we hadden nooit durven denken dat we na een kwart van de competitie nog bovenaan zouden staan. Zeker niet als je weet dat we op de eerste twee speeldagen al twee punten verloren. Maar kom, nadien liep het vlotter. Al moesten we ook vorige week een puntje prijsgeven.”

“Of dat voldoende is om straks Panda's Lokeren opzij te zetten is een ander paar mouwen. In de voorbereiding troffen we Panda's al twee keer en telkens wonnen we, maar ook dat betekent niks. Jammer dat ik er zelf niet bij kan zijn, want ik werd zondag aan de blindedarm geopereerd en moet twee weken rusten. Spijtig, want ik ben toch één van de speelsters met ervaring in divisie en dat scheelt toch een slok op de borrel. Maar er zijn nog enkele speelsters die al in divisie uitkwamen.”

Advertentie

“Die ervaring in divisie of hoger moet ons sterke wapen worden” zegt Nathalie Smet in het bezoekende kamp. “Dat we allemaal niet piepjong meer zijn kan een nadeel zijn, maar persoonlijk zie ik dat als een voordeel. Met Els Verheyden en mijzelf hebben we twee speelsters die ooit op het hoogste niveau speelden. Ook Marijke De Bock en Silvy Van Goethem speelden al in divisie. Spijtig dat Els Verheyden, toch wel de motor van onze ploeg, met een knieblessure aan de kant staat.”

“Langs de andere kant vind ik niet dat we bang moeten zijn. Ik heb Waasland vorige week aan het werk gezien en ik vind dat we terecht op winst kunnen hopen. Ik lig alleszins gebrand op een sterke prestatie. Terugkomen in een zaal waar je nog gespeeld hebt en training hebt gegeven aan jeugd, is wel speciaal. Een reden te meer om zaterdag de drie punten mee te nemen naar Lokeren”, besluit de middenspeelster uit Temse.

Volleybal- Liga B (m)Gimme Waasland - Nico Janssens net op tijd opgelapt om Waasland aan broodnodige zege te helpen

“Iedereen moet top zijn”

Het Nieuwsblad 02/11/2017 om 02:55 door Dirk Van Bruysel

Kruibeke

Nadat Gimme Waasland vier nederlagen op rij incasseerde, knoopte het zondag in Gembloux weer aan met een driepunter. “Een deugddoende en vlotte overwinning”, liet libero Nico Janssens optekenen.

“Dankzij deze deugddoende zege staan we weer in de buik van het klassement. We staan weer op een veilige plaats. Neen, we panikeerden niet en hebben op geen enkel moment aan degradatievolleybal gedacht, maar in ons onderbewuste kijk je toch altijd even achteruit. We telden vier punten en stonden even op de op één na laatste plaats geparkeerd. Echt vrolijk word je daar niet van. Dankzij deze zege zijn we daar toch weg.”

“De voorbije weken hebben we geleerd dat iedereen bij ons top moet zijn, willen we kunnen winnen. Tegen Genk is dat duidelijk gebleken. Dat we wonnen van Gembloux lijkt misschien logisch maar dat is lang niet zo. Gembloux was enerzijds niet voltallig - twee spelers zijn brandweermannen en waren opgeroepen - maar met Frankart hebben ze iemand lopen die het klappen van de zweep kent.”

“Om hen te kloppen moesten we allemaal top zijn. Niet simpel want sinds het uitvallen van Dries Heyrman zijn we heel wat mogelijkheden kwijt. Gelukkig is Kenneth Van Goethem - tijdelijk? - opgelapt. Kenneth is een harde en moet ‘doodvallen’ wil zijn kraakbeenletsel hem klein krijgen. Gelukkig maar want zo'n mannen kunnen we gebruiken.”

“Zelf werd ik ook opgelapt tegen zondag. Met dank aan Jens Houttequiet die de voorbije week sterk werk leverde en mijn rugprobleem kon neutraliseren. Ik heb toch pijnloos kunnen spelen.”

“De inzet was zaterdag inderdaad erg groot. Nadat we enkele weken geleden verrassend aan het kortste eind trokken tegen Zoersel, kwamen er ‘normale’ nederlagen tegen Lendelede en Achel. Maar tegen Genk hadden we ook meer moeten oogsten. Waar het verschil hem dan zit? Wij hebben momenteel geen afwerker zoals Swinkels of Campaert. Die mannen halen hun club er op moeilijke momenten doorheen. Wij moeten het collectief trachten op te lossen.”

​​​​​​

Volleybal1ste divisie (m)Gimme Waasland B - Oudenaarde toonde in De Dulpop dat titelambities terecht zijn.

“Veel lof gekregen maar jammer genoeg geen punten”

Het Nieuwsblad 26/10/2017 om 02:55 door Dirk Van Bruyse

Kruibeke -

Gimme Waasland B kreeg zaterdag titelkandidaat Oudenaarde op bezoek. In een bijzonder aantrekkelijke en spannende wedstrijd bewezen de bezoekers dat hun titelambities terecht zijn. Toch dwong Waasland hen op inzet en mentaliteit tot het uiterste.

“Het werd een zeer aantrekkelijke en hoogstaande wedstrijd. We kregen van iedereen lof maar geen punten. Jammer, al mogen we daar niet al te zwaar aan tillen. Ik schat Oudenaarde nog een trapje hoger in dan Vamos. Ename Oudenaarde is in mijn ogen titelkandidaat nummer één”, zegt Jeroen Muyldermans.

“Oudenaarde is aanvallend heel sterk, met Simon Degraeve op de opposite. Opgelet, niet alleen aanvallend want in feite is het een erg complete ploeg.”

 “Toch werden we niet weggespeeld. In de eerste set werkten we een 12-17 achterstand weg (23-23) maar in een spannend slot haalde Oudenaarde de eerste set binnen.”

Met een opslagreeks van Jeroen Muyldermans schoot Gimme stevig uit de startblokken in de tweede set, Oudenaarde remonteerde maar toch leek de thuisploeg op weg naar setwinst. In een spannend slot, met vier setballen voor Gimme en twee voor Oudenaarde wonnen de bezoekers opnieuw. Ook de derde set moest Gimme opnieuw aan de bezoekers laten.

“Oudenaarde toonde zich erg efficiënt. We speelden een goede wedstrijd maar waren niet allemaal top. Om zo'n matchen te winnen moet iedereen op het juiste moment top zijn. Dat was zaterdag niet het geval.”

“Natuurlijk hadden we in eigen huis graag gewonnen maar uiteindelijk is er geen man overboord. We kwamen enkele percentjes tekort. Uiteindelijk verloren we dit seizoen nog maar twee keer. Uitgerekend tegen Vamos en nu Oudenaarde. Toevallig is dat de top-twee. Wij mikken op de dichtste plaats achter hen. Persoonlijk vind ik dat zoiets moet lukken.”

“Natuurlijk zou ik eens graag stunten tegen zo'n ploeg. Ik hoop dat we in de terugronde nog een tandje kunnen bijsteken. Scheidsrechter spelen in het promotieduel lijkt me wel iets.”

Volleybal1ste provinciale (v) - Filip KrulGimme Waasland

“Top vijf blijft ons enig doel”

Het Nieuwblad 26/10/2017 om 02:55 door divb

 

Kruibeke -

Gimme Waasland heeft de kop genomen in eerste provinciale. De vrouwen van Filip Krul versloegen in een fel betwiste wedstrijd Wetteren en profiteren bovendien van het verlies van Panda's Lokeren, bij Zele Berlare. “Laten we nu niet beginnen zweven”, waarschuwt Filip Krul. “Al bij al kan ik de match samenvatten als volgt: een wedstrijd met enorm veel opslagmissers maar waarin we vlot scoorden in de side-out. Bovendien lieten we opnieuw zien dat het “new-look” Gimme kan knokken. Hoewel we nu op kop staan blijven we realistisch. We hebben een piepjonge ploeg die wellicht nog dipjes zal kennen. Bovendien verliezen we nogal wat sets wat betekent dat we steeds top moeten zijn.”

Het Nieuwsblad: 21/10/2017 om 02:55 door Dirk Van Bruysel

VolleybalLiga B (m)Gimme Waasland - Genk - Coach Alain Thielen

van Gimme Waasland kan nog maar op acht spelers rekenen

“Winnen enige optie”

Kruibeke -

Na twee magere weken hoopt Gimme Waasland zondag in de zespuntenmatch

tegen Genk opnieuw met winst te kunnen aanknopen.

Door de blessures van Dries Heyrman en Kenneth Van Goethem

kan coach Alain Thielen op steeds minder opties rekenen.

Genk onderschatten zou dom zijn

Alain Thielen

“We zien de wedstrijd tegen Genk als een doorstart”, zegt coach Alain Thielen. “De voorbije twee weken troffen we met Lendelede en Achel twee ploegen van een ander kaliber. Met onze huidige vorm zijn dat twee ploegen die ons de das zouden omdoen. Verliezen tegen hen was ingecalculeerd al had ik het natuurlijk liever anders gezien.”

“Langs de andere kant moet ik toegeven dat we ook in de eerste twee competitiematchen niet echt top waren. Tegen Walhain wonnen we weliswaar maar tegen Zoersel liep het grondig fout. Zoersel moet een ploeg zijn die we aankunnen, maar deze keer hadden we geen vat op opposite Bas Swinkels. Deze dubbele meter scoorde tegen ons aan een hoog percentage. Wij hadden er geen vat op. Hoe dan ook, de komende twee weken zullen richtinggevend zijn voor ons. Eerst krijgen we Genk in eigen huis te bekampen en volgende week moeten we richting Gembloux. Beide ploegen staan achter ons en dat willen we zo houden. Winnen is daartoe de enige mogelijkheid. Simpel wordt het niet want Genk, dat ook al een stevig programma had, heeft een zeer goede en jonge ploeg. Met Brecht Campforts hebben de Limburgers de hardst slaande opposite uit de reeks in hun midden. Filip Bruyndonckx is dan weer een ervaren certitude. Middenman Dries Ilsbroux (die overkomt van Achel) en Koen Thijs (ex-volleybalschool) zijn dan weer grote talenten. Kortom: Genk onderschatten zou dom zijn.”

“Trouwens, zelf zitten we een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Na het afhaken van Dries Heyrman met een knieletsel, sukkelt ook Kenneth Van Goethem met de knie (kraakbeenletsel). Omdat Adophe Mutoni nog niet speelgerechtigd is blijven we met amper acht spelers over. Hopelijk kan ik rekenen op Frederik Bormans van het B-team.”

© Het Nieuwsblad 12/10/2017 om 02:55 door divb

VolleybalVlaamse beker - Filip Van HaevermaetGimme Waasland B

“Nederlaag domper na goede competitiestart”

KRUIBEKE -Gimme Waasland B trok zondag verrassend aan het kortste eind tegen provincialer Arendonk (1-3).

“In de eerste set liep het vlot. We wonnen overtuigend. Nadien ging het echter snel bergaf”, zegt gelegenheidscoach Filip Van Haevermaet. “We begonnen met een achterstand van vier punten en dan weet je dat die zo snel mogelijk weg moeten. Eén set lukte dat maar in de tweede en derde set hadden we daar moeite mee. Eigen foutjes lagen aan de basis. Langs de andere kant versierden we wel nog twee keer een setbal maar dan lukte het niet meer.”

“Of het onderschatting was? Daarom niet. Feit is dat het een domper is na een toch wel meer dan degelijke start in de competitie.”

Het Nieuwsblad 2017-09-30

Het Nieuwsblad 2017-09-16

Het Nieuwsblad 2017-09-09

Het Nieuwsblad 2017-04-27

Volleybal

2de divisie vrouwen

Gimme Waasland - Ondanks sterke terugronde degraderen Jirka Van Goeye en Gimme Waasland naar provinciale

“Ik zet er een punt achter”

27/04/2017 om 02:55 door Dirk Van Bruysel

 

Jirka Van Goeye: “Vier van de vijf sets speelden we goed, maar Wingene was net iets beter.”FOTO: ERIC NOENS

Na een seizoen met tal van ongemakken worden de vrouwen van Gimme Waasland teruggewezen naar de provinciale reeksen. In hun laatste wedstrijd, thuis tegen Wingene, grepen de meisjes van Filip Krul net naast de winst.

“Jammer, maar toen we startten was het kalf al verdronken. Asterix Avo B had zijn laatste wedstrijd immers verloren tegen Roeselare waardoor onze uitslag van geen belang meer was. Nochtans mocht onze slotmatch gezien worden”, zegt de trainer van Waasland. “Jammer maar we moeten eerlijk zijn. Finaal pakte Roeselare meer punten dan wij. Zij kunnen zich handhaven. Akkoord, wij zaten de voorbije weken in een betere flow, maar dat was ook het geval voor Roeselare. We moeten alleen naar onszelf kijken. Wij moeten volgend seizoen aan de slag in eerste provinciale. Of dit meteen met de intentie is om te promoveren? Afwachten, want er zal alleszins een heel andere ploeg staan.”

Weinig blijvers

“Greet Geudens gaat naar Fixit in de Liga B, terwijl Joke Vrijders naar Oudegem B trekt. Lore De Meyer en Katrien Krijger, die in een dokterspraktijk in Oostende werkt en de verplaatsing naar Bazel niet steeds ziet zitten, zetten een punt achter hun volleybalactiviteiten. Ook Anouk Verwimp, Luna Wielandt en Jirka Van Goeye stoppen. Van onze huidige kern blijven dan alleen Nina De Groof, Seija Roels, Laura Voulismas en Jent'l Stuer over. Sophie Van Nimmen en Daphne Van Hautekerke komen de rangen versterken. Daarnaast zullen ook enkele jongeren de overstap maken”, zegt manager Bruno Muyldermans.

“Ik zet er inderdaad ook een punt achter, zelfs al kunnen we nog op een geslaagde laatste wedstrijd terugblikken. Vier van de vijf sets speelden we zeer goed, maar Wingene bleek net iets beter”, zegt Jirka Van Goeye. “Ik werd geopereerd aan mijn pees en heb me geforceerd om tijdig fit te geraken. Ik ben te snel herbegonnen en ga er nu voor minstens een jaartje tussenuit. Nadien zien we wel. Er vallen nog zoveel andere, minder belastende dingen te doen. Ik ga luisteren naar mijn lichaam.”

Gazet Van Antwerpen 2015-09-14

bottom of page